Mindfulness

Stresscare

Mindfulness

Mindfulness betyder närvaro i nuet. Otroligt många människor idag är tyvärr väldigt sällan närvarande i nuet. Antingen tänker vi på det vi redan har gjort eller så tänker vi på det som vi ska göra sedan. Men det som redan har hänt kan vi varken ändra eller återvända till, och det som vi ska göra eller planerar för framåt i tiden finns inte ännu. Medan tanken håller på med det som har varit eller det som vi tror ska komma att hända missar vi det som händer här och nu!

Minfulness är därför ett viktigt redskap för oss i vår strävan efter att vara fridfulla harmoniska människor. Mindfulness innebär att öva sig på att bli medveten om och närvarande just här och nu. Det är under långvarig stress som vi tappar kontakten med oss själva och de signaler som kroppen ger oss. Vi blir slarviga med mat och sömn, vi blir väldigt duktiga på att dämpa smärtor med tabletter, vi tänker att "bara detta också, bara jag får gjort det här också så ska jag ta hand om mig sen". Problemet är bara att det där "sen" har en tendens att bli uppskjutet gång på gång. Det blir aldrig "sen". Känns det igen?

Mindfulness ser till att du inte tappar kontakten med dig själv. Mindfulness är ett väldigt fint redskap för att slippa hamna i utmattningssituationer. Här får du träna på att bli medveten om hur din andning känns och hur du kan hjälpa din kropp att bli avslappnad.

Mindfulness innebär en liten insats med en oerhört stor effekt!

Du kan välja mellan att träna mindfulness i grupp under en kurs eller att komma själv för individuell vägledning.

Det finns också kurser för företag.

 

Vill du veta mer, ring eller maila!

Välkommen!

"Yesterday is history, tomorrow a mistery, today is a gift - that´s why it´s called the present"

Malou Johansson, Stresscare. Tel. +46-705 11 11 20, malou@stresscare.se Copyright © All Rights Reserved